סוגי שתלי סיליקון

כל מה שרצית לדעת על שתלי סיליקון בחזה

קיימים ארבעה סוגים שונים של שתלי סיליקון: פרופיל בולט, פרופיל חצי בולט, פרופיל שטוח, פרופיל אנטומי.
מבין אלה הפרופיל החצי בולט נותן את המראה הטבעי ביותר היות והיחס בין רוחב השתל וגובהו הוא האופטימלי. השימוש בשאר סוגי השתלים מותאם בהתאם לנתונים טבעיים של כל אישה או בהתאם לבקשות ספציפיות.

סוגי שתלי סיליקון
צורות השתלים הקיימים בשוק

מתי מכניסים את השתל מעל השריר ומתי מתחת לשריר?

הסיבה היחידה להכנסת שתל מתחת לשריר דופן החזה היא על מנת למנוע מקרה בו הקפלים המצויים בכל שתל סיליקון יראו דרך העור אצל נשים רזות. אצל נשים מלאות יותר השומן הטבעי מכסה קפלים אלה כך שהבעיה לא קיימת. במהלך הבדיקה הטרום ניתוחית מעריך הרופא את עובי רקמת השומן התת עורי באזור העליון של השד ומחליט לגבי נקודה זו. כל שאר הסיבות להכנסת השתל מתחת לשריר כמו מניעת נפילה בעתיד, מניעת קרע בשתל, מראה יותר טבעי או יותר יפה – אך אין לו בסיס רפואי.

breast implants 1
areola cut section view

האם כאשר השתל מונח מתחת לשריר הוא מחזיק זמן רב יותר ומונע נפילה?

התשובה היא חד משמעית – לא! והסיבה לכך היא שהשריר ממוקם בחלק העליון של החזה ולכן הדבר היחיד שהוא נותן זה כיסוי לשתל בחלקו העליון. אם השריר היה ממקום בחלק התחתון של השד, היה היגיון בדבר.

כיצד אני יכולה לדעת האם אני צריכה לבצע הרמת חזה?

בהתאם למיקום הפטמה ביחס לקפל התת שדי. כל מצב בו הפטמה נמוכה יותר מהקפל מחייב הרמה.

breast implants graph
מיקום הפיטמה

מה קורה אם מבצעים הגדלה במקום הרמת חזה?

מנתח פלסטי סביר מבצע מדידות במהלך הבדיקה הראשונית ומחליט מי מהמטופלות צריכה הרמת חזה או רק הגדלה. ניתוח שיבוצע בניגוד לתוצאות המדידה או לבקשת המטופלת יביא לתוצאות גרועות וצורך בניתוח נוסף בעתיד.

moscona1
הכנסת שתל ללא הרמה

האם השתלים מאושרים על-ידי ה- FDA האמריקאי וה- CE האירופאי?

בהחלט, במרפאות מוסקונה אנו משתמשים אך ורק בשתלים שמאושרים ע"י ה- FDA האמריקאי ומכון התקנים האירופאי.

האם כל אחת יכולה לבחור כל גודל ופרופיל שהיא רוצה?

לא, בעקבות שיחה עם הרופא ובדיקה גופנית שבה נעשות מדידות של השד, ממליץ הרופא על סוג השתל המתאים לכל מטופלת. היות ומידות הגוף שונות וגם גודל השד שונה ממטופלת אחת לשנייה, ברור שההמלצות יהיו שונות ואישיות. המלצתנו היא לסמוך על ניסיונו של הרופא במטרה לקבל תוצאה אופטימלית. מובן שההחלטה הסופית על גודל השתל היא בהתאם להעדפותיך האישיות, אך כמובן בתווך הסביר, לפי המדידות שנעשו בבדיקה.

האם מעטפת השתל וגם המילוי עשויים מסיליקון?

התשובה היא כן, המעטפת עצמה עשויה מסיליקון קשיח יחסית והתוכן הפנימי עשוי מסיליקון ג'ל קוהסיבי. מדובר בחומר מיוחד השומר על צורתו במידה והמעטפת נקרעת הסיליקון אינו דולף.

איזו בדיקה ממוגרפיה או אולטרסאונד לאחר הגדלת חזה?

מחקרים מראים כי מומלץ לבצע בדיקה ידנית אצל כירורג שד כבר מגיל צעיר אחת לשנה. מעל גיל 40 מומלץ לבצע בדיקת ממוגרפיה או אולטרסאונד בנוסף לבדיקה הידנית. אצל נשים אחרי הגדלת שדיים העדיפות היא לבדיקת אולטרסאונד. רצוי לבצע בדיקת אולטרסאונד ולא ממוגרפיה בכדי למנוע לחץ מיותר על השתלים. בדיקות אלה, מקובל לבצע לאחר גיל 40 כל שנה ואצל נשים בסיכון גבוה – מגיל 35.

האם ישנה אפשרות לצפות התקשות השד לפני הניתוח?

לא, זה מקרה זה אינו בשליטתו של הרופא. כל גוף מגיב אחרת לשתל, לכן אין אפשרות לזהות את הבעיה מראש. לפי מחקרים אחרונים, אחוז ההתקשות נמוך מאוד – מדובר באחוזים בודדים. שתלים אינם נדחים. היות והם אינם גוש ביולוגי, אלא סינטטי.

מה עושים במידה ונוצרת התקשות בשד?

לאחר כל ניתוח הגדלת חזה נוצרת קופסית סביב שתל הסיליקון, הצומחת באופן טבעי סביב השתל, על מנת להפרידו מרקמות הגוף האחרות. זוהי תופעה טבעית, הבעיה מתחילה כאשר עובי הקופסית גדול ואז זה מתבטא בשד קשה יותר למגע.
התקשות קופסית נגרמת עקב יצירת עובי (ייצור יתר של רקמת חיבור) סביב השתל.
ישנן מספר דרגות התקשות הנעות מ1-4, כאשר דרגה 1-2 הן קלות וכמעט אינן נמושות, ברמה שבדרך כלל אינה מפריעה למטופלת. בדרגות 3-4 יש מקום לטפל לפי בקשת המטופלת, אך אין לכך שום הוראה רפואית. ניתן לחיות עם התקשות עד גיל 120.
הפעולה עצמה אינה פשוטה היות ויש צורך להוציא את כל הרקמה הצלקתית העוטפת את השתל.
בנוסף, שתל שהיה מונח מעל השריר רצוי להכניסו בניתוח תת שרירי בכדי להקטין את אחוזי ההתקשות החוזרת. למרות כל הניתוח המורכב סיכויי התקשות חוזרת אינם גבוהים אך קיימים, היות ומדובר בתכונה של הגוף וכידוע – תכונות אלה אינן ניתנות לטיפול או שינוי ע"י ניתוח.