שיחת ייעוץ טרם ניתוח אף

חשיבותה של שיחת ייעוץ טרם ניתוח אף רבה, כמו בכל ניתוחים פלסטיים, אבל במיוחד בתחום ניתוחי אף.

בשיחה זו אני שומע מה מפריע לכם מבחינת מראה האף ודרכי הנשימה ומנסה להתרשם ולהבין מה תהיה צורת האף הסופית שתמצא חן בעיניכם. הדגש העיקרי אליו אני מתייחס בייעוץ ובהתבוננות איך ליצור אף טבעי ופרופורציונלי לפנים, האף צריך להיות חלק מהאישיות של אותו אדם ולהשלים את תווי הפנים בצורה טבעית ומחמיאה.

לדוגמה: לפנים ארוכות נתאים אף מעט ארוך יותר. המטרה הסופית בניתוח אף היא להשרות למנותח להרגיש בנוח עם המראה החדש ובמילים אחרות שסביבת המנותח מחמיאה למראה ולהופעתו החיצונית אך אינה מודעת לכך שביצע ניתוח אף ואינה יכולה לשים את האצבע על השינוי.

בבדיקת האף (הסתכלות מדוקדקת נחשבת בדיקה בכירורגיה פלסטית), אני מעריך את סוג העור ומתרשם מהמבנה הפנימי של הסחוסים והעצמות. בעקבות השיחה הראשונית אני מבצע הדמיה ממוחשבת של האף.

אני מאמין שהדמיה הינה אמצעי חשוב ביותר להבנת רצונו של המנותח והתאמת הציפיות לתוצאה הסופית.

סוג העור הינו בעל חשיבות מכרעת בעיקר לגבי המראה מלפנים של אזור קצה האף.

נושא זה יעלה בכל שיחת יעוץ וילובנו המגבלות העיקריות בנקודה זו. סוג העור הינו בעל חשיבות ניכרת בנוגע לעידון קצה האף. עובי העור אינו ניתן למדידה אלא רק להערכה גסה ולא מדויקת,לכן לא מבצעים הדמיה מלפנים, היות ואין אפשרות לדמות תוצאה סופית בנקודה זו, כמו שאנו מבצעים לגבי פרופיל האף, אשר שם אין התייחסות לסוג ולעובי העור.

ההדמיה אינה מהווה התחייבות כלשהי לגבי התוצאה הסופית, אלא מהווה אמצעי נוסף להבנה הדדית ולהתאמה מדויקת יותר בין ציפיות המטופל והתוצאה. כמו כן חשוב לזכור כי ההדמיה היא תוצאה אליה נשאף להתקרב עד כמה שניתן ולא להפך.

עד היום ביצעתי למעלה מ-20,000 הדמיות ממוחשבות והטענות שהמציאות אינה תואמת את ההדמיה נדירה ביותר.

נהפוך הוא, רוב המנותחים מעידים שהתוצאה הסופית עולה על מה שראו בהדמיה.

אני יודע שרופאים רבים מביעים דעה מנוגדת לשלי והדבר נובע משתי סיבות:

  1. אין להם ניסיון בביצוע הדמיות ממוחשבות.
  2. ההדמיות כולן מבוצעות רק על ידי (לא ע"י הפקידה), במהלכן אני מתאים את התוצאה לנתונים האישיים של כל מנותח, אני מצביע על מגבלות השיטה ומגיע להבנה מלאה עם המטופל.

הפרטים הטכניים של הניתוח כמו משך הצום, בדיקות, זמן הגעה וכו' אינם חלק מפגישת הייעוץ והם ילובנו עם המתאמת לאחר הפגישת הייעוץ הראשונית.

מהו ניתוח אף

ניתוח אף מבוצע בבית חולים תחת הרדמה מקומית עם טשטוש עמוק בנוכחות מרדים מומחה.

במהלך ניתוח אף, המטופל/ת אינו/ה חש/ה דבר. ניתוח אף נעשה דרך הנחיריים, במהלכו מתוקן השלד הפנימי של האף, עצמות  וסחוסים, ואינו כולל שינוי בעור החיצוני.

קיימות 2 שיטות עיקריות לבצוע הניתוח:

  1. ניתוח אף קלסי – ניתוח זה מבוצע דרך הנחיריים ללא סימן חיצוני. רובם המכריע של ניתוחי האף מבוצעים בשיטה זו.
  2. ניתוח אף פתוח – שיטה מורכבת יותר לביצוע ניתוח אף,  המחייבת צלקת חיצונית בין הנחיריים. שיטה זו מאפשרת גישה טובה יותר אל הסחוסים בקצה האף כשלצד יכולות שינוי גדולות יותר, גם התוצאה הסופית תגיע לאחר תקופה של שנה, אבל מלווה בנפיחות ממושכת יותר ואחוז סיבוכים גבוה יותר בידיים לא מיומנות. אני מבצע שיטה זו רק בניתוחים חוזרים, במהלך תיקון ניתוח אף, או במהלך תיקונים מורכבים אחרי פציעות.
ניתוח אף

למידע נוסף אודות הטכניקות לחצו כאן >>

ניתוח אף רפואי

כאן המקום להדגיש שבאחוז גבוה של ניתוחי אף אני מבצע פעולות לשיפור הנשימה עקב בעיה ידועה מראש או כטיפול מונע הופעת קושי נשימתי לאחר הניתוח.
ההחלמה מניתוח אף, הכולל טיפול בדרכי הנשימה, שונה מהמהלך לאחר ניתוח אסתטי רגיל. בחלק מהמקרים אני משאיר טמפונים מיוחדים בעומק האף למשך מספר ימים, ומחייב לקחת טיפול אנטיביוטי. ההחלמה מניתוח אף משולב שונה מהמהלך לאחר ניתוח אסתטי רגיל. בניתוח זה אני משאיר טמפונים מיוחדים בעומק האף למשך מספר ימים, ומחייב לקחת טיפול אנטיביוטי על מנת לשמור מפני דלקות שעלולות להתפתח באזור. חשוב להדגיש כי לא כל הפרעות הנשימה באף נובעות משינויים מבניים (סטייה של המחיצה או בליטה של הקונכיות) חלקן נובע מהתעבות הרירית כמו בנזלת אלרגית ואותן אי אפשר לתקן בניתוח.
אי לכך אחוז ההצלחה בניתוחים רפואיים באף אינו עולה על-90%- 85% אצל המנתחים המנוסים והטובים ביותר העוסקים רק בסוג זה של ניתוח.
תכופות אני נשאל: "האם יש צורך בהפרדה של שתי הפעולות?"
לדעתי, ניתוח אף משולב אצל מנתח מנוסה ומיומן בתחום ניתוחי האף יכול להביא לחסכון ניכר בסבל ובזמן, בהשוואה לביצוע שתי פעולות נפרדות.
בפגישת הייעוץ נבדק גם התחום הנשימתי ונבחן הצורך בביצוע ניתוח אף משולב אסתטי ורפואי כאחד.

 

צפו בניתוח אף התאומות בוסקילה – לפני ואחרי הניתוח

הרדמה בניתוח אף – עדכון קורונה

ד"ר מוסקונה מבצע את רובם המכריע של ניתוחי האף תחת הרדמה מקומית עם טשטוש עמוק. הדבר מחייב כמובן נוכחות מרדים צמוד בחדר ניתוח ומיומנות הן של המנתח והן של המרדים בשיטה זו.

לאחרונה נפוצה יותר ההרדמה הכללית בניתוח אף וזאת עקב התקופה הנוכחית- קורונה.

בפרוץ הקורונה, נאלצנו להשתמש רק בהרדמה הכללית ולאור התוצאות הטובות, אנו ממשיכים זאת גם היום –תלוי בהגבלות. כמו כן, אנו מאפשרים למטופלת לבחור את שיטת ההרדמה, כאשר מבחינתנו אין עדיפות לאף אחת מהשיטות.

לפני מספר שנים ביצעתי עבודה מדעית על כ – 1,000 ניתוחי אף שבה השוויתי בין שיטות הרדמה שונות.

המסקנה הייתה שמעל 95% מהחולים שעברו את הניתוח בהרדמה מקומית עם טשטוש לא הרגישו דבר בעת הניתוח ויתרה מזאת, כמעט כולם לא זכרו כלל את הפעולה בחדר ניתוח והתעוררו רק בחדר התאוששות.

בשנים האחרונות חלה התקדמות משמעותית בפיתוח תרופות המשמשות לטשטוש, הן מבחינת העוצמה ומשך הפעולה הקצר שלהן.

לדוגמה, וליום פועל כ-20 שעות לעומת הדור השני מאותה משפחה הפועל רק 3 שעות תרופות אלו בין השאר גורמות

גם  לטשטוש הזיכרון. בעקבות זאת השימוש  בהן התרחב מאוד לכל תחומי הרפואה. אין ספק שאם הניתוח מבוצע ע"י צוות מיומן 2 שיטות הרדמה מתאימות לביצוע ניתוח אף

 

מחיר ניתוח אף

השאלה הראשונה של רוב המטופלים בשיחת הטלפון היא כמה עולה ניתוח אף? כמו שאנו אוהבים לחסוך בדברים רבים, הנטייה הראשונית שלנו הינה גם לחסוך בניתוחים פלסטיים ולרבות בניתוח אף. יש לזכור שמדובר באף שלך, איבר חשוב הממוקם במרכז הפנים והכלי המרכזי שמסייע לכל אחד מאיתנו לנשום.

ניתוח האף ילווה אותך כל חייך ולכן חשוב מאוד לא לחסוך ולא ללכת לזול ביותר, גם בשל הסיכון הרפואי שכרוך בכך וגם בשל התוצאות שעלולות להיות לא כל כך רצויות וידרשו הוצאה כספית נוספת.

ככל שהניתוח יבוצע על ידי מנתח פלסטי מומחה בעל ניסיון ומיומנות גבוהים יותר, כך הסיכוי שיצא ניתוח מוצלח ואת/ה תהיי מרוצה מן התוצאה עולה. בסופו של דבר, עלות זולה מתבררת כיקרה.
לצערי אנשים רבים  באים למרפאותינו לניתוחי תיקון, מרביתם עקב הרצון ההתחלתי לחסוך כסף. ניתוח תיקון אף מורכב ומסובך הרבה יותר ולכן גם עלותו כמעט כפולה.

הכנה לניתוח אף

ישנם כמה המלצות שיש לעקוב אחריהן לפני ניתוח אף, הראשונה היא הפסקה של עישון ואלכוהול לתקופה של עד חודש לפני הניתוח. ההמלצה השנייה היא כמובן במידה והמטופל/ת נוטלים תרופות באופן קבוע, לפרט עליהן בפניי. כמוכן במקרה של הרדמה כללית יש לצום מאוכל ושתייה כ-שש שעות לפני הניתוח ובמקרה של הרדמה מקומית, יש לצום כ-4 שעות לפני הניתוח.

החלמה מניתוח אף

היום הראשון לאחר ניתוח אף הנו הקשה ביותר. לאחר מכן, ההתאוששות הופכת קלה יותר. שכן בימים הראשונים חלים כמה איסורים, החל מפעילות ספורטיבית, שימוש במשקפיים, אסור לקנח את האף (עד ל-14 יום) ואסור לכופף את הראש קדימה. לאחר כשבוע ימים באים לביקורת להסרת הסד ונשארים עם פלסטרים במשך יומיים אותם מורידים לבד. עם הפלסטרים ניתן להתקלח כרגיל.

לאחר כשבוע עד עשרה ימים ניתן לחזור לשגרה וללכת לעבודה. פעילות גופנית ניתן לבצע לאחר כחודש ימים. יש להימנע משהייה ממושכת בשמש, לחבוש כובע ולהשתמש במקדם הגנה.

תופעות לוואי אפשריות

כמו לכל הליך פולשני שעובר הגוף, גם לאחר ניתוח אף ניתן לחזות בתופעות לוואי שונות החל משטפי דם מתחת לעיניים, נפיחות באזור האף וכמות גדולה של נזלת. במקרים נדירים במיוחד נפגע חוש הריח בצורה מינורית, אך במרבית המקרים שתופעת לוואי זו מתקיימת היא נעלמת מעצמה בתוך פרק זמן קצר מאוד.

חזרה אל השגרה

החזרה אל השגרה היא רצון של כל חולה ומטופל, בין אם הוא ביצע ניתוח פלסטי ובין אם מחלה במחלה וויראלית. לאחר ניתוח אף חשוב לדעת כי חזרה אל השגרה יכולה להתבצע גם תוך שלושה עד ארבעה ימים וכמו שציינתי כבר מעל, חשוב לשמור על האף לא רק מפני חבטות או שימוש במשקפי שמש אלא גם מפני חשיפה ממשוכת אל קרני השמש.

ניתוח אף משולב עם ניתוח סנטר

ישנם מקרים בהם על מנת ליצור פרופיל וחזית מושלמים יש צורך לעבות את הסנטר. בדר"כ הדרך האידאלית הינה ע"י ניתוח בהחדרת סיליקון קשיח לסנטר או ע"י הזרקת חומצה הילרונית- פעולה שיש צורך לחזור עליה מעת לעת.אומנם רוב האנשים גברים ונשים הסובלים מבעיה של סנטר שקוע לא מודעים אליו, אך בעת הייעוץ בעיה זו צפה והרופא מתיייחס אליה כולל הדרך הטיפול. למידע נוסף  ניתוח סנטר משולב ניתוח אף.
צפו בקורל וקנין האמיצה שתיעדה את המסע שלה אל האף המושלם בסטורי, החל מלפני הניתוח, שלב ההדמיה, הניתוח עצמו בידי ד"ר רוני מוסקונה ועד לרגע החלומי של הורדת הגבס.
קורל, שמחנו ללוות אותך ואת נראית מדהים! תודה ששיתפת בתהליך ונתת אומץ וכוח לכ"כ הרבה אנשים שחולמים גם!!
התיעוד המלא נמצא בעמוד האינסטגרם שלנו – מוזמנים לעקוב ולהתרשם.

שאלות ותשובות לקראת ניתוח אף

  • האף מגיע למלוא התפתחותו בגיל 15-16 אצל נערה ובגיל 17 אצל נער ואז אפשר לנתח.

  • בניתוח אף ד"ר מוסקונה מעצב את שלד האף כדי ליצור לו מראה חדש שישתלב בטבעיות עם שאר חלקי הפנים. במהלך הניתוח יכול ד"ר מוסקונה להקטין אף גדול, ליישר אף עקום, לקצר אף ארוך, לעדן אף שצורתו גסה, לשנות את הזווית בין האף והשפה העליונה, להקטין נחיריים גדולים ורחבים. במקרים שהאף עקום מלידה או מחבלה, או כאשר מבנה מחיצת הסחוס שבאף גורם להפרעות נשימה. ניתן לשלב ניתוח אסתטי בשילוב עם רפואי ולחסוך בצורה זו ניתוח נוסף. במקרים אלו יתקיים דיון קדם ניתוחי מיוחד תוך התייחסות לבעיה הרפואית. ניתוח משולב הוא ניתוח שונה מבחינת מורכבותו, אורכו, מהלכו וכמובן עלותו.

  • כשבאים להתייעצות עם ד"ר מוסקונה מקבלים את המלצתו המקצועית והאסתטית לגבי הצורה הטבעית המתאימה ביותר. לשם המחשה ד"ר מוסקונה מראה את השינוי בהדמיה ממוחשבת. אחרי תיאום בין המטופל לרופא, ישנה הסכמה סופית לגבי עיצוב האף לשביעות רצון המטופל. בדרך כלל, במציאות התוצאות עולות על תוצאות ההדמיה, שכן בניתוח ניתן לבצע שינויים תלת ממדיים שאינם אפשריים במחשב. המנותח מצטלם לפני הניתוח צילום פנים ופרופיל, או צילום אחר כנדרש, כחלק מתהליך התיעוד של הניתוח.

  • הכי חשוב להיות רגועים ולבטוח במנתח שבחרתם, כי הוא יעשה את עבודתו באופן הטוב ביותר. אם סיפרתם לו מה שעליו לדעת עליכם, הרי שאין לכם כל סיבה לדאגה. השתדלו לחפוף את הראש יום לפני הניתוח כי אחרי הניתוח מעט קשה לעשות זאת, הקפידו להימנע מתרופות המכילות חומרים המגבירים את הנטייה לדימום (אספירין) ועקבו אחר הוראות הרופא (ההוראות מפורטות בדפי המרפאה שתקבלו במרפאה).

  • לכל אחד יש אף מיוחד! המנתח צריך לבדוק את האף כדי להסביר למנותח מה בדיוק יתוקן באפו לקצר, להקטין נחיריים, להרים את האף. המנתח יבחן עם המנותח את מבנה העצמות, את עובי העור, את הסחוס, את צורת הפנים- כל אלו גורמים שמשפיעים על תוצאות הניתוח ולכן יש לדון בהם במהלך תכנון הניתוח. המנתח יבדוק את בריאותו הכללית של המנותח וישאל אותו שאלות על אלרגיות, על בעיות נשימה, על שימוש בתרופות, בסמים, ועל עישון וכן יסביר למועמד לניתוח את פרטי הניתוח, אופן ההרדמה והסיכונים הכרוכים בניתוח. בפגישה זו מספר המנתח על המתקן הרפואי וחדר הניתוח שבו יבוצע הניתוח. המנותח יוכל לשאול את המנתח בפגישה זו על מומחיותו וניסיונו כרופא בתחום.

  • ניתוח אף נעשה בהרדמה מקומית עם טשטוש. במהלך הניתוח המנותח רגוע, ואינו חש בכלום. עם זאת המנתח יכול לפנות אליו ולדבר איתו. ברוב המקרים, עקב השפעת התרופות, המנותח אינו זוכר דבר ממהלך הניתוח.

  • נושמים דרך הפה.

  • כן. הכול בהתאם לפרופורציה של האף והפנים.

  • ניתוח אף נעשה בהרדמה מקומית עם טשטוש. בכל ניתוח, לצידו של מנתח פלסטי, נמצא רופא מרדים בחדר ניתוח שתפקידו להשגיח שהמנותח יהיה רדום ללא כל תחושת כאב.

  • ניתוח אף נמשך בין חצי שעה לשעה. לאחר הניתוח, שוהה המנותח בחדר התאוששות תחת השגחה במשך כמה שעות. לאחר מכן, המנותח נח עוד ימים ספורים בביתו. החזרה לשגרה, לרבות פעילות גופנית, נעשית לאחר שבועות אחדים.

  • הצלקות כולן פנימיות, שכן, הניתוח מבוצע דרך הנחיריים. רק במידה ועושים הקטנת נחיריים או ניתוח אף פתוח נותרות צלקות חיצוניות בעור.

  • כבכל ניתוח, גם ניתוח אף מעמיד את המנותח בפני אי-ודאות מסוימת ובפני סיכונים כלליים, כמו זיהום, דימום או תגובה לא צפויה להרדמה. רופא מיומן, מומחה בתחומו ומנוסה, יודע מהם הסיכונים והוא ערוך ומוכן לטפל בהם. היערכות מוקדמת זו והיענות המנותח להוראות הרופא מקטינה את הסכנה ואי-הודאות. תיקון נעשה לרוב בהליך פשוט וקטן.

    • דימום – בד"כ מופיע מיד אחרי הניתוח, הכוונה לנזילת דם מהאף (כמו ברז) המצריכה החלפת גזות כל מס' דקות. אך עם דימום רגיל אחרי הניתוח, שהוא בלתי נמנע, אין צורך להחליף גזות והוא חולף בד"כ אחרי יומיים.
    • בעיות נשימה – אלה הסיבוכים האופייניים ביותר, בעיקר אם מבוצע גם ניתוח "רפואי". יש לזכור שבכל ניתוח אף מקטינים את האף, כך שהנשימה דרכו נעשית קשה יותר לפחות בהתחלה .
    • ניתוחים פלסטיים לתיקון – ב-5% מהמקרים דרוש תיקון אף לאחר הניתוח בשל עיוות מזערי, לפחות חצי שנה לאחר הניתוח. עלותו של התיקון היא רק תשלום לבית החולים, שמופחת בהשוואה לתשלום הראשוני לבית החולים.

שאלות ותשובות החלמה אחרי ניתוח אף

  • זמן ההחלמה הוא בבית כשבוע עד הורדת הסד, אח"כ חוזרים בהדרגה לתפקוד פיזי מלא. ניתן ללכת לעבודה או ללימודים 10 ימים לאחר הניתוח. בחודש הראשון יש להימנע מחשיפה מוגברת לחום (שמש) וכמו כן להימנע ממאמץ פיזי ניכר או מפגיעה באף. פעילות ספורטיבית רגילה אפשרית כעבור חודש לאחר הניתוח. ניתן להרכיב משקפיים כשבועיים- שלושה לאחר הניתוח.
  • 24 השעות שלאחר הניתוח. האף סתום מקרישי דם, הראש מרגיש קצת לחוץ ויש עדיין טשטוש מההרדמה. לאחר מכן, מתאוששים במהירות והנפיחות בעיניים יורדת בהדרגה עד סוף השבוע.

  • לא. בשבועיים עד חודש שלאחר הניתוח יש קושי לנשום דרך האף, אך הקושי חולף בהדרגתיות. במקרים נדירים נוצרת בעיית נשימה עקב הצטלקות יתר פנימית בעקבות הניתוח.

  • לא!!! אין קשר.

  • בימים הראשונים רצוי לא לנשום דרך האף. לאחר מספר ימים אפשר לנשום כרגיל, מאחר ובניתוח אסתטי רגיל ד"ר מוסקונה מבצע את הניתוח ללא טמפונים בתוך האף.

  • אין כלל תחושת כאב. מדובר בתחושה של אי-נוחות מאחר והאף סתום עם קרישי דם בדומה להצטננות. הנשימה במהלך השבוע הראשון נעשית דרך הפה.

  • שטפי דם סביב העיניים כבר נעלמו אם כי נשארה נפיחות קלה בפנים. לאחר הסרת הסד האף נפוח ועדיין לא נראה בצורתו הסופית, אבל אפשר כמובן לראות רמז עבה למראה החדש. הנפיחות נעלמת לאט ובהדרגה. התוצאה הסופית מתקבלת רק לאחר כ-6 חודשים. אם כי בחלק מן המקרים השינויים יכולים להימשך עד כשנה.

  • האף לאחר הניתוח רגיש מאוד וחשיפה לשמש  ולחום עלולה לנפח את האף ואף להרחיב את הרקמות  וכתוצאה מכך לעכב את תהליך ההחלמה ו/או לפגוע במבנה האף לאחר הניתוח.לכן שימוש במסכת קרח המקררת את הפנים ומבטלת את ההשפעת החום מקלה ואף עוזרת להחלים טוב יותר.

גלריית תמונות – ניתוח אף